Training and reality

Tělocvik a matematika

Tělocvik a matematika bývají ve školství mezi žáky a studenty těmi nejméně oblíbenými předměty. Skutečné důvody této antipatie nebývají oficiálně uváděny, nebo jsou víceméně milné. Všechna pedagogická opatření zde obvykle selhávají, pokud se extrémními polohami matematiky a tělocviku vůbec zabývají. Duševní a tělesný stav populace  se neustále zhoršuje.

Zevní příčiny rychle narůstající civilizační degenerace populace bývají obecně známé, ale příliš se nezdůrazňují. Spočívají v moderním způsobu života, který limituje a eliminuje tělesný pohyb a život. Zevní příznaky této humanitární krize a humánní genocidy se obecně ignorují, neboť jsou důsledkem vědeckotechnického pokroku, který je všemi prosazován.

Od dob vědeckotechnické revoluce se tvrdí, že pokrok nelze zastavit. Nepřímo se tím lidem podvrhuje a zdůrazňuje, že civilizační degeneraci a genocidě lidské bytosti a populace je nutné se bezvýhradně podvolit. Pozornost společnosti je od tohoto problému odváděna. Lidé nesmí postihovat kořen tohoto životně důležitého problému, neboť by to narušovalo ekonomický růst blahobytu a moci mocných, a otrockou závislost na proradném systému vykořisťování člověka a přírody bezmocných.

Skutečné příčiny úpadku lidské bytosti jsou v ní samé. Může je zjistit každý jedinec snadno sám u sebe, a to pomocí kritického sebepozorování. Stačí se pokusit o uvědomělé provádění nějakého tělesného úkonu, pohybu nebo cviku.

Při pozorném sledování uvědoměle prováděných pohybů se ihned projevuje rozpor mezi vědomím a tělem. Matematika a tělesná výchova jsou dva extrémní případy, které vyžadují patřičnou způsobilost duševní nebo tělesnou. Sloučit tyto extrémy do vzájemného vztahu bývá obvykle prakticky nemožné. Většina lidí inklinuje pouze k podprůměrné úrovni jednoho z obou extrémů.

Matematika je extrémním příkladem abstraktního myšlení. Abstraktní myšlení trhá lidskou duši od těla. Přemíra informací rve lidské vědomí z těla. Jeho pobyt v degenerujícím těle se pak stává velice nepříjemný, a lidé hledají z této krize všemožné úniky. Ty nejednoduší, které se široce nabízí, jsou zdraví škodlivé a umořují přirozenou radost ze života a bytí. Lidé se pak přejídají, holdují alkoholu, kouří tabák, hulí trávu, konzumují obscénní mediální zábavu, tráví čas na internetu a sociálních sítích, polykají prášky, užívají drogy, hazardují a všelijak jinak se zavlékají do závislostí na utrpení.

Život je pohybem. Čistá radost z bytí a pohybu jsou však u průmyslově obhospodařovaných lidí již od raného dětství systematicky potlačovány výchovou, vzděláním, domestikací, kulturou, civilizací, mediální manipulací a informačním zahlcováním. Nekompromisní požadavky na pokrok, ekonomický rozvoj a virtuální způsob života mají naprostou přednost před lidmi a jejich skutečným životem.

Život je vědomí. Pohyb a život jsou antigravitační silou vědomí vzdorující zemské gravitaci. Podléhání gravitaci, které se stalo synonymem pokroku a současné doby, je cestou do hrobu provázenou postupnou ztrátou vědomí. Pozornost, vnímání, vědomí, mysl a životní síly moderního člověka jsou systematicky vyháněny z jeho umdlévajícího těla.

Jednoduché premisy, které jsme zde uvedli, umožňují snadno pochopit a stanovit základní pravidla a principy skutečné tělesné výchovy, která spočívá v návratu vědomí do těla. Tato výchova, lépe řečeno tento výcvik (trénink), se snaží zlepšovat psychosomatickou kondici člověka, regenerovat lidskou bytost a obnovovat její původní přirozenou radost ze života, pohybu a bytí.

Což nespočívají zhoubné příčiny stoupající nemocnosti populace a její spotřeby jídla, rafinátů, alkoholu, drog, léků, věcí a jiných prostředků v absenci původního přirozeného stavu vědomí? Jistě, pro ekonomické výnosy není nijak příznivé, když by lidé chápali, že štěstí člověka spočívá v jeho bytosti samé, a nikoliv v lákavých nabídkách nekalého volného či černého trhu.